Кадър на астрофотографа Михаил Минков му отреди място сред 25-те

...
 
Кадър на астрофотографа Михаил Минков му отреди място сред 25-те
Коментари Харесай

Българин е сред 25-те най-добри астрофотографи в света

 

Кадър на астрофотографа Михаил Минков му отреди място измежду 25-те най-хубави фотографи в света за премията „ Фотограф на Млечния път за 2023 година “

„ Впечатляващата му работа е доказателство за световното въздействие на българската снимка “, заяви National Geographic България, представен от Българска телеграфна агенция.

Подборът на 25-те най-хубави фотоси е изработен измежду над 3000 изпратени фрагменти. Конкурсът се провежда от уеб страницата Capture the Atlas.

Снимката на Михаил Минков е озаглавена „ Очите на Вселената “. Тя е 360-градусова и на нея са изобразени двете арки на Млечния път.

Те съставляват един обект в звездното небе, като част от него се вижда през зимата, част – през лятото. Зимната арка включва обекти, които можем да следим от октомври до март, най-вече свързани със съзвездието Орион.

От друга страна, лятната арка включва ядрото на Млечния път, очевидно от март до септември, което е най-характерната и светеща част от нощното небе, представляваща центъра на нашата вселена.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР